Jag älskar tentor | Hannah's blogg
hannahphilip

Hannah's blogg

Annons

Jag älskar tentor

Nu har jag precis varit och skrivit en tenta. Jag tror att jag har sagt det förut, men jag älskar att skriva tentor. Kanske är jag den enda människan på jorden som känner såhär men jag känner det av två anledningar:

1. Tystnaden. Jag är trebarnsmamma. Det är ren lyx att sitta i ett rum fullt av människor där alla bara är tysta. Man får värva ner, fokusera på en enda sak och bara vara för sig själv en stund. Som mamma går man konstant runt och tänker på tio olika saker samtidigt och multitaskar sig fram genom vardagen men mitt i tentasalen är det bara jag och mitt papper. Underbart.

2. Integriteten. Det är bara me, myself and I. Inte ens mobiltelefonen är tillåten. Ingen kan ringa mig, ingen kan störa mig. Jag sitter där i lugn och ro med min flaska oatly, några morötter och en banan. Tänk att kunna äta ifred till och med. Och den lyxen vara precis hur länge jag vill. Jag skriver provet tills jag är klar och ingen kan fråga mig “när är du klar mamma?”.

 

Men sen längtar jag ju såklart tillbaka till mina älsklingar när det är över och ringer dem  direkt när testet är över. Men såhär är jag. Glad i livets kontraster och njuter av var stund.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
hannahphilip

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats